Mode blog

Time to cover up

Naarmate de maanden verstrijken, zullen die warme dagen plaats maken voor koelere, frissere middagen en koudere avonden. Maar dat betekent niet dat we meteen in winterslaap hoeven te gaan. We kunnen nog steeds buiten genieten van het najaarszonnetje, zolang we de perfecte, stijlvolle herfstjas dragen om ervoor te zorgen dat we het warm genoeg hebben. Van teddycoats tot chique mantels, wat je ook op de agenda hebt, wandelen in het bos, pendelen naar kantoor of zelfs een bruiloft in de buitenlucht; bij Upto Date vind je iets voor elke gelegenheid en elk klimaat. Het lastigste gedeelte? Met zo’n veelzijdige en modieuze collectie, is het bijna onmogelijk om er maar één te kiezen.

Trench. Audrey Hepburn in Breakfast at Tiffany's, Meryl Streep in Kramer Vs Kramer of Kate Moss in talloze Burberry-campagnes; de trenchcoat is al meer dan een eeuw in zwang. Nog altijd even veelzijdig en praktisch is het kledingstuk door de jaren heen niet veel veranderd. Omdat je het over nagenoeg alles kunt dragen, van jeans en een Bretonse top tot nauwsluitende avondjurk, is dit item zowel functioneel als wel een moeiteloze upgrade van nagenoeg elke herfstoutfit.

Mantel. Ook de mantel is een moeiteloos chique manier om elke outfit naar een hoger niveau te tillen. Van verschillende tinten groen, (gebroken) wit en beige tot rijke, warme rode en terracotta tonen; mantels in krachtige kleuren zijn trendy dit najaar en het ideale tegengif op typische sombere herfstdagen, omdat ze zowel je humeur als garderobe zullen opvrolijken. Ook een riem in de taille is ultra hip en geeft niet alleen een mooi silhouet, maar ook een extra leuke touch aan je toch al stijlvolle ontwerp.

Fluffy. Teddycoats of jassen van imitatiebont zorgen niet alleen voor een ultiem hoog aaibaarheidsgehalte deze herfst, maar zijn ook heerlijk warm. Wel kunnen kortere ontwerpen al snel een oversized look geven. Breng je outfit in dat geval in balans met een broek of rok die van boven niet al te wijd is. Een lang exemplaar in een van de trendkleuren beige of gebroken wit zit als een warme deken en staat prachtig in combinatie met of chique leer of een flared pantalon in camel kleur.

Puffy. Ook van de pufferjas of het parkamodel nemen we voorlopig nog geen afscheid en dat is misschien maar goed ook met het Nederlandse herfstweer. Dat deze jas functioneel is, wil nog niet zeggen dat je er niet stijlvol in voor de dag kunt komen. Kies voor een mooi exemplaar in één van de trendkleuren van het najaar als groen en blijf droog in de waterdichte stof.