Mode blog

Fall fashion

De afgelopen maanden hebben de manier waarop we ons allemaal kleden aanzienlijk veranderd. Hoewel fantasierijke creaties ontworpen voor extravagante sociale levens nog steeds prachtig zijn om naar te kijken, zien we tevens een verschuiving naar comfortabele en duurzame stukken. Vooral in een tijd, waarin feestjes nog immer uit den boze zijn. Wel vereist het dagelijks leven nog altijd kleding dus kunnen dit net zo goed de meest fantastische én draagbare stukken zijn. Van een draai aan je favoriete top tot diepe tinten, die smeken om gedragen te worden op een oktoberdag; dit zijn de beste trends van herfst 2020.

Comfort is de sleutel dit najaar, waarin we een terugkeer zien van zowel oversized als nauwsluitende silhouetten. Daarbij zijn alledaagse stukken opgeleukt met opvallende mouwen en uitgevoerd in prachtige zachte, warme en neutrale kleuren. En hoewel niemand weet hoe de feestjes er precies uit zullen zien in 2020 lijken deze verfraaide, cosy items in ieder geval geschikt voor zowel ingetogen vieringen als meer uitbundige feesten.

Ruiten. Ruiten zijn waarschijnlijk opgenomen in elk herfsttrendrapport dat ooit is gepubliceerd. Dit najaar echter zijn de ruitenpatronen pittiger dan normaal. In plaats van historische (Engelse) prints, zien we dessins die neigen naar rasterpatronen en dat in heldere, ongebruikelijke kleurenmixen of uiterst chique zwart/wit.

Riem. Een eenvoudige trend, die makkelijk te op te volgen is en daarbij nagenoeg iedereen goed staat is het dragen van een blouse, vest, blazer of jas met een riem om de taille. Deze kunnen variëren van bijpassende modellen tot vintage riemen van achter uit de kast; deze herfst kan het alle kanten op en mag de riem zelfs worden gebruikt om een pufferjas meer definitie mee te geven.

Leer en imitatie ontwerpen daarvan zijn al verschillende seizoenen overal en dit seizoen domineren ze nog steeds een groot deel van de collecties, waarbij ontwerpers naast zwart nieuwe kleuren hebben ingezet om statement-items te creëren als notenbruin.

Seventies. Een andere grote trend voor aankomend najaar? De jaren zeventig, uitgevoerd in levendige prints zo typische voor die dynamische periode in de mode. Naast suède, wijd uitlopende pijpen en coltruien. Bloezen, tops en jurken krijgen een extra touch mee in de vorm van rafelige kragen, mouwen, doorschijnend materiaal en kant.