Mode blog

Jouw kleurenpalet

Kleuren kunnen veel doen voor je uitstraling. Kies je echter de verkeerde tinten, dan zie je er al snel grauw of hard uit. Of je nu van top tot teen in één kleur gaat of frisse accenten aan je looks wil toevoegen; uiteindelijk draait het om de meest flatterende tonen voor jouw huidskleur, waarbij we allemaal kunnen worden onderverdeeld in drie categorieën: warm, koel en neutraal. Welke type jij bent en wat je daar het beste bij draagt, lees je hier!

Heb je een groene of geelachtige (of ook wel gouden) ondertoon in je huid, dan val je in de categorie warm. Vanzelfsprekend staan de meeste warme kleuren je dan ook prachtig. Denk aan kleuren die terug te vinden zijn in de natuur zoals khaki, terracotta, koraal- of bruinrood, olijf- en mosgroen, oranje, koffie- of goudbruin, inktblauw en alle zandtinten. Maar ook in lichte pasteltinten of geel steel jij de show. Donkere, gedempte kleuren en zwart zorgen voor teveel contrast met je lichte huid en zijn daarom niet aan jou besteed. Net als kleuren met een koele ondertoon. Laat spierwit, blauw, roze en grijs om deze reden ook links liggen.

Over een koele ondertoon gesproken; deze is vaak roze of blauwachtig. Jouw ideale kleuren zijn geïnspireerd op de diepten van de oceaan en de ijzige tonen van de winter. Zo doen helder blauw, smaragdgroen of paars heel veel voor je uitstraling, samen met frisse tinten als lavendel, ijsblauw of roze. Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat alle blauw- en paarstinten je geweldig staan. Heldere en felle kleuren als robijn- of rozerood, grasgroen en heel licht geel zijn ook een uitstekende keus. Net als neutrale kleuren als grijs, helder wit en navy. Pas een beetje op met oranje, tomatenrood en sterk geel. Deze tinten kunnen volledig botsen met jouw huid en je onnodig flets maken. Ook beige, oranje, bruin, perzik en goud doen op hun beurt niet zoveel voor je.

Ben je niet warm of koel, dan ben je zogezegd neutraal. Hoewel je eigenlijk alles op het kleurenwiel kunt dragen, kies je het beste voor zachte of gedempte versies van een kleur in plaats van de helderdere varianten. Zoek bijvoorbeeld naar licht perzik, oudroze, rustig blauw en jadegroen. Enkele andere neutrale tonen om te proberen zijn: taupe, grijs of gebroken wit, zoals vanille. Alles dat te helder of levendig is, kan overweldigen. Laat rood en geel daarom voor wat ze zijn. Besluit je toch om één van die tinten aan te trekken dan vormen zachtgeel en helder rood een uitzondering. In deze kleuren zullen je juist weer helemaal ophalen!