Save the date

Zat jij afgelopen zaterdag ook vol smart te kijken naar hét huwelijk van het jaar, namelijk die van Megan & Harry? We genoten niet alleen en masse van de prachtige jurk van Megan maar konden ook talloze genodigden genadeloos oordelen op hun fashionable of niet zo fashionable kledingkeuze. Wedding season has started! Fancy bruiloften vragen om high-class trendy outfits. Dus mocht jouw vriendin, kennis of familielid binnenkort haar ware het ja-woord geven, hierbij enkele gouden regels omtrent Dé Bruiloft.

Laten we ervan uitgaan dat iedereen deze nummer 1 regel wel begrijpt en hier nooit en te nimmer van af zal wijken (mits dit nadrukkelijk vermeld wordt op de uitnodiging): Draag nooit wit. Deze ‘kleur’ is uiteraard weggelegd voor de bruid! Onder wit vallen ook de kleuren crème, ecru, gebroken wit en vanille. Ook niet echt een vrolijk kleurtje voor op een huwelijk is de kleur zwart. Kies je hier wel voor, pas dan op dat het niet een al te hoog ik-ga-naar-een-begrafenis gehalte heeft en ga voor iets kleurrijks voor erbij (zoals kleurrijke schoenen of accessoires).

Té strak, té sexy, té mooi. Outshine de bruid niet, of althans probeer dan niet te doen. Een mooi jurkje wordt geaccepteerd maar een kopie van een bruidsjurk is een absolute no-go evenals jurkjes die te veel van het lichaam laten zien of veel te strak zitten.

Tenue de ville, Black Tie, Summer Chic of Feestelijk; Volg de dresscode op! Stem je outfit wel goed af op het weer en de locatie. Vind het huwelijk bijvoorbeeld plaats op het strand? Denk dan aan comfortabele schoenen waar je de gehele dag én avond op kunt staan, lopen en dansen. Neem voor de zekerheid een extra panty mee (indien je deze draagt) evenals een trendy clutch waar je een aantal basic make up essentials in hebt verstopt.

Wat we dit jaar veelal zien? Dit jaar zien we veel etnische- en bloemenprints met kanten details en luchtige stoffen. En daarbij hoef je niet alleen te denken aan jurken of rokken, maar ook aan two-piece sets en jumpsuits. Nét zo vrouwelijk én charmant!

Laat je zowel online als offline inspireren bij Upto Date!


Top